Se·leccionar l'idioma:


Logotip de l'AuditoriL'Auditori

Menu Principal

La nostra Oferta Musical

.

L'Auditori Simfònica

Història

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya es va fundar l’any 1944 sota la direcció del Mestre Eduard Toldrà. L’any 1962, Rafael Ferrer pren el relleu fins l’any 1967. Des de llavors i fins a l’actualitat, l’Orquestra ha comptat també com a titulars amb els mestres Antoni Ros Marbà (1967-1978, 1981-1986), Salvador Mas (1978-1981), Franz-Paul Decker (1986-1991), García Navarro (1991-1993), Lawrence Foster (1996-2002), Ernest Martínez Izquierdo (2002-2006) i Eiji Oue (2006-2010). A partir de la temporada 2010-2011 l’OBC compta amb nou director titular, Pablo González, un jove asturià, reconegut majoritàriament com un clar talent emergent a nivell internacional.

En els més de 60 anys de trajectòria, l’Orquestra ha programat nombroses estrenes i ha realitzat diversos enregistraments discogràfics amb Decca, EMI, Auvidis, Koch, Claves, Naxos, Telarc i BIS, entre d’altres, amb obres de Montsalvatge, Gerhard, Falla, D’Albert, Albéniz, Donhány, Bartók, Bizet i amb intèrprets destacats del panorama internacional. L'OBC ha guanyat el Grammy Llatí al "Millor àlbum de música clàssica" en tres ocasions: l'any 2000 amb el CD La Dolores, l'any 2004 amb el CD Carmen Symphony i l'any 2006 amb el CD Rhapsody in blue. D’altra banda, l’Orquestra ha mantingut una activitat artística continuada a l’estranger, amb gires per diferents països d’Europa, Àsia i Estats Units. Aquestes gires li han permès actuar en sales de renom com el Carnegie Hall de Nova York i prendre part en festivals internacionals com el Proms al Royal Albert Hall de Londres.

Han col.laborat amb l’Orquestra directors i solistes de gran renom com Elihau Inbal, Jesús López Cobos, Daniel Barenboim, Christopher Hogwood, Michel Plasson, Emmanuel Krivine, Leonard Slatkin, Dmitri Kitajenko, Frank Peter Zimmermann, Shlomo Mintz, Arcadi Volodos, Victoria de los Angeles, Alicia de Larrocha, Misha Maisky, Pinchas Zukerman, Kiri Te Kanawa, Martha Argerich, Joshua Bell, Barbara Hendricks, Hilary Hahn, Michel Camilo, Ute Lemper, Gidon Kremer, Truls Mörk i Gianluca Cascioli, entre molts d'altres.

L’Orquestra té el compromís de divulgar la música clàssica i contemporània de totes les cultures i tendències, donant prioritat a la difusió dels compositors catalans. Al mateix temps, l’Orquestra participa activament en els concerts escolars i les diverses activitats que organitza el Servei Educatiu de L’Auditori.

L’Orquestra està integrada en el Consorci de L’Auditori i l’Orquestra, format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Des de l’any 1999, té com a seu pròpia L’Auditori de Barcelona, obra de l’arquitecte Rafael Moneo.

Història de l'OCB
Premis i nominacions
 • Pablo Gonzalez ha estat guardonat amb l’International Classical Music Awards pel seu enregistrament de Schumann amb la Deutsche Radio Philharmonie i la violinista Lena Neudauer
 • 2004, 5a. edició dels Grammy llatins
  Guanyadora del Grammy al millor àlbum de música clàssica per Carmen Symphony
 • 2004, 5a. edició dels Grammy llatins
  Nominació al millor àlbum cantautor per Serrat Sinfónico
 • 2003, 4a. Edició dels Grammy llatins
  Nominació al millor àlbum de pop instrumental per Historia sinfónica del pop español
 • 2000, 1a edició dels Grammy llatins
  Guanyadora del Grammy al millor àlbum de música clàssica per La Dolores

Sobre el Web