Se·leccionar l'idioma:

Zona personal

Logotip de l'AuditoriL'Auditori

Menu Principal

Premsa

.

Notes de premsa

Kazushi Ono nomenat director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona a partir de setembre 2015

Tornar

OBC

El director Kazushi Ono serà el director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a partir de setembre de 2015. Els requisits pels quals ha estat seleccionat són quatre: la seva reconeguda experiència com a constructor d’orquestra, la seva maduresa i el domini d’un ampli repertori, el seu respecte internacional i la comprensió de la singularitat d’un país com Catalunya. Kazushi Ono ha definit l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya com “el miracle mediterrani per la seva musicalitat, disciplina, sonoritat i color fruit de la fusió entre les diferents nacionalitats i cultures dels músics que la formen”.

El contracte serà de 3 anys prorrogables fins a 5. El mestre japonès és actualment director principal de l’orquestra de l’Òpera de Lió i a partir de la temporada 15-16 serà també director titular de la Metropolitan Symphony Orchestra de Tòquio. La seva gran tasca tant a Lió com a l’orquestra de l’òpera La Monnaie de Brussel·les fan que destaqui com un dels grans líders d’orquestra i “una de les ments musicals més fascinants” segons la crítica. Kazushi Ono, de 53 anys d’edat i resident a Brussel·les des de fa 11 anys, és un gran intèrpret particularment del repertori romàntic i del s.XX-XXI. Al llarg de la seva carrera professional ha treballat tant en l’àmbit simfònic com operístic del qual és un dels directors més reconeguts. Ha dirigit diverses estrenes a Lió, La Monnaie i al Liceu, entre altres. Després de més de 25 anys d’experiència, Ono vol donar un gir a la seva carrera cap a la música simfònica amb la direcció de l’Orquestra Simfònica de Barcelona.

 

L’actual director titular Pablo González finalitzarà el seu contracte de 5 anys al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya al final de la temporada 2014-15. La direcció de L’Auditori i la gerència de l’Orquestra agraeixen la tasca duta a terme pel mestre González des de la temporada 2010-11.


 

Descarregar nota de premsa


Sobre el Web