17 L’ORQUESTRA DEL LICEU I LA ROMÀNTICA DE BRUCKNER

  • 10€ - 51€
  • Sala 1 Pau Casals
  • Temporada OBC

Repertori

BRUCKNER: Simfonia núm. 4 “Romantische”

Intèrprets i artistes convidats

Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Josep Pons, director

Acostumada a les obres de Wagner, l’Orquestra del Liceu interpretarà aquesta aventura que Bruckner va construir, plena de personatges fantàstics i de màgia sonora.

Programa

La Simfonia núm. 4 en Mi bemoll major és una de les obres més paradigmàtiques del simfonisme d’Anton Bruckner (1824-1896). Escrita el 1874, s’ha fet especialment famosa pel seu subtítol, “Romàntica”, que es refereix a l’ideal de l’amor medieval que Bruckner estimava i apreciava tant en les òperes wagnerianes, especialment a Siegfried i a Lohengrin. Això explica el caràcter elegíac del primer moviment, que ens pretén situar en l’atmosfera d’una societat regida pel codi d’honor cavalleresc i els seus reptes. De fet, el mateix Bruckner descrivia l’inici de la simfonia com el despertar d’un dia en un campament medieval, anunciat per les trompes, que deriva ben aviat en la imatge dels cavallers dirigint-se a la lluita. La simfonia manté el to operístic en el segon moviment, escrit en forma de declaració d’amor, amb un aire innegable de serenata pastoral. Després del lirisme, Bruckner ens introdueix ràpidament en una escena vital de caça, que podem imaginar perfectament resseguint les proclames dels metalls. Al moviment final trobem la imatge del cavaller fantàstic enfrontant-se al seu propi destí fatal: l’orquestra bruckneriana hi arriba a unes cotes d’intensitat total, transitant entre la batalla i la calma, entre la desesperança i la beatitud del guerrer ideal.

També et pot interessar

ET TOCA A TU 2015
Temporada OBC

ET TOCA A TU 2015

Alfons Reverté, director Escola Gabriel Castellà (Igualada) Escola Municipal de Música d'Igualada Ronderos de l'Obra social Santa Lluisa de Marillac (Companyia Filles de la Caritat) Cor Shalom de la Llar de Pau (Companyia Filles de la Caritat) Cor Apropa Cultura
Representacions:
2 de desembre de 2015
Lloc:
Sala 1 Pau Casals
CHRISTIAN TETZLAFF I LARS VOGT: SONATES DE BRAHMS
Música de Cambra

CHRISTIAN TETZLAFF I LARS VOGT: SONATES DE BRAHMS

Representacions:
4 desembre 2015
Lloc:
Sala 2 Oriol Martorell
L.A.
AMPLIFICATS

L.A.

FROM THE CITY TO THE OCEAN SIDE

Representacions:
5 desembre 2015
Lloc:
Sala 2 Oriol Martorell